Изкуственият интелект играе все по-активна роля в живота ни с всеки изминал ден. В този контекст е възможно да се насочим към бъдеще, в което хората вече няма да са ни необходими. Русия въведе изкуствен интелект, който представя прогнозата за времето. Той представя новините, без да се колебае и изглеждайки сравнително по-добре от човека, бързо стана особено популярен.

Във вторник дебютира новото телевизионно предаване на Svoye "Прогноза за бъдещето", което показва уменията на Снежана Туманова, момичето зад прогнозата за времето с изкуствен интелект. Програмата се управлява от невронни мрежи, като една от тях се грижи за виртуалния водещ, друга пише текста, а трета създава графичното съдържание, разкрива каналът.

Китай и преди е предприемал подобен ход, като през 2018 г. представи "ТВ водеща под формата на изкуствен интелект с английски" чрез държавната информационна агенция Синхуа. Оттогава насам многобройни източници са направили същото. Въпреки че тези събития показват, че сме достигнали съвсем различно ниво в областта на изкуствения интелект, те не са много окуражаващи за някои, защото има хора, които смятат, че изкуственият интелект, който започна да заема работни места вместо хората, е заплашителен в много отношения.

Снимка: Unsplash

Виж още: Възможно е да се нуждаем от ново ниво за урагани при ветрове със скорост над 300 км/ч