От известно време получаваме все по-упорити слухове, че Amazon работи по нова видео стрийминг услуга, която да се поддържа само от реклами, подобно на Vudu и Roku. Сега интернет гигантът официално я обяви под името IMDb Freedive. Към момента услугата има 130 филма и 29 сериала, но Amazon възнамерява да добавя редовно ново съдържание.

„Потребителите вече разчитат много на IMDb, за да откриват филми и сериали и да решават какво искат да гледат. Ще продължим да разширяваме IMDb Freedive на базата на потребителската обратна връзка и скоро тя ще стане достъпна на повече платформи, включително и за мобилни устройства“, казва Amazon.

Сред сериалите, налични в момента, са Fringe, Heroes, The Bachelor и Gilligan's Island, а селекцията от филми включва Memento, Awakenings, A Few Good Men и Monster. Освен тях там може да гледате и оригинални кратки продукции на IMDb.

C IMDb Freedive Amazon отваря повече възможности за печалба от реклами – нещо, което ще помогне на компанията да достигне Google и Facebook, които в момента доминират пазара на дигитални реклами.

Може да гледате IMDb Freedive през сайта на IMDb и от всяко Fire устройство.

Всички новини и истории от CES 2019 на едно място

---

TP-Link DECO M5 AC1300 - Wi-Fi система с характер

Тагове: