Устройството, което помогна Apple да се превърне в компания от 3 трилиона долара (етап, който премина по-рано тази година), официално е мъртво, тъй като последната версияна iPod – iPod Touch – беше спряна по-рано тази седмица. Но за тези с по-взискателни уши, които отказват да се наслаждават на музиката си през смартфон, бъдете сигурни, че все още има портативни медийни плейъри като този, за който можете да платите цели 1300 долара.

Днес Astell&Kern обяви KANN MAX – основна актуализация на своя аудио плейър KANN ALPHA с висока разделителна способност, който може да напомня леко на iPod Touch, но вместо това съдържа някои сериозни аудио екстри вътре. И да, това включва жак за слушалки – три от тях всъщност в различни размери и със златно покритие, – защото истински преданите аудиофили не биха посмели да зацапат ушите си с чифт безжични слушалки. Въпреки че KANN MAX включва Bluetooth и поддръжка на aptX HD и LDAC кодеци за по-непретенциозните.

Въпреки че новият KANN MAX губи час и половина живот на батерията в сравнение с предишното поколение KANN ALPHA – 13 часа в сравнение с 14.5, – той всъщност успява да бъде по-малък и по-лек, като същевременно повишава мощността от 12 Vrms на 15 Vrms. Това позволява на KANN MAX да работи естествено с по-висок клас слушалки, които изискват собствен източник на захранване, за да работят, без нужда от допълнителен усилвател. За сравнение жаковете за слушалки на iPods доставяха около 2–3 V.

KANN MAX се предлага с 64 GB вградено място за съхранение, което може да изглежда много, като се има предвид оригиналният iPod, доставен само с 5 GB, но устройството е съвместимо и с цифрови аудиофайлове с висока разделителна способност с качество до 32 bit/768 kHz. Те съдържат много повече информация и заемат значително повече място от MP3 или AAC файловете на Apple. За щастие паметта на KANN MAX може да бъде разширена до 1 TB с помощта на microSD карта, докато умната функция, наречена BT Sink, позволява да се възпроизвеждат музикални файлове с висока разделителна способност, съхранявани на други устройства, като лаптоп с голямо външно устройство KANN MAX през Bluetooth, без въвеждане на аудио компресия.

Най-забележителната актуализация за KANN MAX е използването на четири цифрово-аналогови преобразувателя ES9038Q2M, като всеки е посветен на един от четирите канала за усилване на MAX. Astell&Kern обещава, че този подход означава, че „дълбочината и реализмът на източника на звук могат да бъдат изразени в най-голяма степен“, докато „възпроизвежданата музика се изразява като оригинален звук без изкривяване“.

Снимка: Astell&Kern

Виж още: Nintendo DS е конзолата, която геймърите най-много искат да видят в модерен вариант

 

Тагове: