Само преди няколко дни от AndroidBeat споделиха, че Lenovo може да купи HTC. От Wall Street Journal излизат с друга информация - може да се стигне до сделка с BlackBerry. Няма да се учудим, ако накрая Lenovo не закупи никоя от тези компании, но все пак...

 

Бъдещето на BlackBerry се превръща в сага, която днес поема по още една линия – закупуване от Lenovo. Според информацията китайската компания е подписала споразумение, според което може да разгледа книжата на производителя на мобилни телефони. И двете фирми отказват коментари по темато, но канадците потвърждават, че си търсят купувач. Отдавна има слухове, че Lenovo иска да купи BlackBerry, а през месец март изпълнителният директор на фирмата Yang Yuanqing сам потвърди намеренията, но допълни, че трябва да се направи много внимателно проучване.

 

Китайската компания също предлага смартфони, които, за тяхно съжаление, са популярни само в родната им страна. Закупуването на канадската компания ще разшири пазара за апарати Lenovo и ще даде нужните връзки с международни доставчици. Ако сделката стане факт, това няма да е първото закупуване на голямо, международно име. През 2005 китайският компютърен производител закупи комютърния бизнес на IBMКакво предпочитате – сделка с HTC или с BlackBerry?

Вижте как BlackBerry стигна до това положение.

 

Тагове: