Тази седмица определено беше доста натоварена за Microsoft, след като компанията официално пусна Windows 10. Все още много потребители очакват да получат актуализацията и по нетърпеливите задават въпроса "Защо все още нямам съобщение за прилагане на ъпдейта?". За да ви припомним ще кажем, че Microsoft по-рано заяви, че Windows 10 ще пристигне приоритетно първо за потребителите инсталирали Windows 10 Technical Preview и участващи в Insider програмата. Отделно от това също бе пояснено, че актуализацията ще се разпространява поетапно, за да се избегне претоварване на сървърите.

Сега Microsoft официално обяви, че само за първите 24 часа вече 14 милиона устройства работят с Windows 10. Сами разбирате, че това е само една капка в морето на фона на огромния брой компютри, работещи с Windows.

Към Windows 10 има огромен интерес от една страна, заради това, че тя е безплатна и от друга страна, защото актуализацията се доставя предимно по въздуха т.е. няма нужда от дискове или USB флаш памети, което увеличава достъпността й неимоверно.

А вие попадате ли сред тези 14 милиона души?

Прочетете още: Microsoft дава някои пояснения за миграцията към Windows 10