През февруари 2023 г. Microsoft и Adobe обявиха съвместни усилия за подобряване на работата с PDF файлове в Edge чрез интегриране на PDF енджина на Adobe Acrobat в браузъра. Това позволи на Microsoft да предостави на своите клиенти по-добро визуализиране на документи, по-бърза работа и подобрена сигурност и достъпност.

Преди няколко дни Microsoft актуализира първоначалната публикация на съобщението с нови подробности за премахването на стария PDF енджин.

Според преработения документ старият PDF енджин, захранващ вградения PDF четец на Edge, ще бъде изхвърлен от браузъра в началото на 2025 г. По-късно това лято компанията ще започне да разпространява новия енджин.

Microsoft вече разпространява новото изживяване с Adobe Acrobat PDF за обикновените потребители на Edge. Можете да ускорите работата, като отидете на страницата edge://flags и активирате флага New PDF Viewer. Обърнете внимание, че включването му ще постави и реклама Edit with Adobe (Редактиране с Adobe), рекламираща абонамента за Adobe Acrobat (15.59 долара на месец при годишно плащане) и неговите функции като редактиране на PDF, обединяване на файлове, добавяне на елементи и др. Флагът е наличен за Windows и macOS.

Ако новият начин да разглеждате PDF файлове не ви харесва, можете да го изключите и да се върнете към стария вариант. Само имайте предвид, че скоро той ще бъде премахнат от браузъра.

Снимка: Unsplash

Виж още: Приложение от времето на Windows 95 се надсмива над очаквания супербъг Y2K38

 

Тагове: