С добавянето на 120 Hz дисплей при някои модели серията iPhone 13 е стъпка напред спрямо телефоните, показани от Аpple миналата година. Когато става въпрос за поправка обаче, историята е по-сложна. Разглобявайки апаратите, специалистите от iFixit са установили, че ако сменят дисплея на iPhone 13, функцията Face ID престава да работи.

Без значение броя на опитите и използването на разнородни заобиколни методи, FaceID спира да функционира абсолютно всеки път. Според експертите дисплеят на iPhone13 моделите е заключен към серийния номер на съответното устройство.

„Към момента, ако замените екрана, Apple буквално убива Face ID, освен ако те самите не направят ремонта“, предупреждават от iFixit.

Въпреки че това изглежда гадно от страна на Apple, възможно е обяснението да е по-просто. Експертите са разговаряли с лицензиран сервиз, според който от поддръжката на гиганта са обявили, че проблемът е бъг и ще бъде оправен с бъдещ ъпдейт.

Ако се окаже, че това ограничение не е грешка, това ще бъде дързък ход от страна на Apple, имайки предвид, че наскоро по искане на президента Байдън Федералната комисия по търговия гласува единодушно за мерки срещу незаконните ограничения на поправките.

Снимка: Apple

Виж още: iPhone 13 Pro и Pro Max не изобразяват всички приложения в 120 Hz