Откакто излезе, Windows 11 се радва на всякакви интересни актуализации. Много от тях се появиха първо на тестовите сървъри и включваха всякакви промени като анимации на потребителския интерфейс и HDR плъзгачи.

За щастие актуализацията, за която научихме днес чрез Hardware.info, изглежда е тази, която ще донесе по-скоро радост, отколкото разочарование. Въпреки че със сигурност не е любимата платформа на всички, потребителското изживяване при Windows 11 трябва да стане малко по-добро, тъй като Explorer получава още една добавена функция.

Знаем, че Windows 11 Explorer е настроен да вижда раздели за известно време благодарение на последната вътрешна версия, която тества тази функция. Може да не звучи като голям напредък, но да може да организирате ежедневното си използване на папки на Explorer с раздели, вместо да разчитате на отделни прозорци, ще бъде много по-удобно за управление. Може да поддържате различни прозорци с раздели, групирани от папки, за да получите бърз и незабавен достъп до вашите файлове.

Почитателите на Linux може да припомнят как са имали прозорци на File Explorer с раздели от векове, но за останалите е приветствана новост.

Разделите имат повече задачи от това да бъдат супер полезен инструмент за ежедневието ви. Те използват много по-малко RAM - отварянето на нов раздел ще увеличи консумацията на памет само с един MB. Изчисляването на използваната RAM при отваряне на прозорец на Explorer е трудна задача, но може би нововъведението ще бъде приятна малка разлика в производителността на вашия компютър, без да се добавя допълнителен стрес към машината.

Ето защо разделите, които идват в Windows Explorer, може да направят ежедневието ни малко по-спокойно по повече от един начин.

Снимка: Microsoft

Виж още: Microsoft ограничава достъпа до технологията, идентифицираща емоции 

 

Тагове: