Що се отнася до данните за продажби, OnePlus винаги е била доста потайна, но в случая компанията може да се похвали с отлични резултати в Европа и тя не ги крие. По време на Q1 2021 продажбите на OnePlus в ЕС са скочили с 388 процента на годишна база, а приходите - с 286.65 процента. Голяма част от оборота за периода идва от флагманите на OnePlus, които включват най-новата серия OnePlus 9, но тъй като тя излезе едва в края на март, много вероятно е продължаващият успех на серията OnePlus 8 също да помага.

Подобно на някои други производители, OnePlus също побърза да заяви, че глобалният недостиг на чипове няма да засегне доставките в Европа. Според OnePlus това се дължи на отличните отношения с партньори като Qualcomm и други доставчици на хардуер, което позволява на OnePlus да планира прецизно търсенето и предлагането и да не допусне недостиг на апарати.

Що се отнася до някои други продукти на OnePlus, като умните телевизори и фитнес тракери, както и OnePlus 9R, които не се предлагат в Европа, това няма да се промени. Компанията иска да е сигурна, че за тях ще има достатъчно търсене, преди да се ангажира с предлагането.

Накрая, OnePlus посочва, че въпреки намаляващите в глобален план цени на телефоните от среден клас компанията не вижда в близко бъдеще свой модел под 200 долара. Най-новият Pro модел на OnePlus започва от 969 долара, а по-достъпният му събрат OnePlus 9 - от 729 долара.

Снимка: OnePlus

Bиж още: Този трик трябва да направи Galaxy Fold 2 по-достъпен за джоба ни