В момента, когато използвате ChatGPT, сте ограничени до една версия на чатбота. Ако искате нещо специализирано, трябва да се обърнете към други източници. От OpenAI обаче искат да променят това, като въведат магазина на GPT. Това е място, където можете да закупите различни персонализирани версии на ChatGPT, които да отговарят на вашите специфични нужди.

Можете да персонализирате ChatGPT до известна степен, като използвате потребителски инструкции. Това ви позволява да разкажете на ChatGPT малко за себе си и за причините, поради които използвате платформата. По този начин тя ще разполага с необходимия контекст, за да генерира съдържание въз основа на това, което ви е необходимо. Така че това е един от начините, по които можете да персонализирате ChatGPT за вашите предпочитания.

ChatGPT е интелигентна платформа, виртуален специалист по всички професии. Какво обаче да направите, ако имате нужда от специалист по една професия? Ето тук се появява магазинът на OpenAI GPT. В общи линии това е цифров магазин, в който можете да купувате персонализирани версии на ChatGPT.

Има различни GPT, като например такива, персонализирани за генериране на истории, обучение в програмиране, анализ на текст, сканиране на PDF файлове и др. Мислете за него като за магазин за приложения за различни чатботове с изкуствен интелект.

В момента има десетки GPT, до които имате достъп, и всички те са разделени в различни категории. Има ботове, които са съсредоточени около генерирането на изображения, писането, производителността, анализа на изследвания, програмирането, образованието и начина на живот. Има и доста GPT варианти, създадени от екипа на ChatGPT в OpenAI.

Изглежда, че това е доста отворен пазар, тъй като можете да публикувате свои собствени GPT версии в магазина. Така че, ако сте създали свой собствен GPT, можете лесно да го публикувате в магазина. В крайна сметка създателите ще могат да печелят от изградените от тях ГПТ. OpenAI ще открие програма за приходи на създателите на GPT. Първоначално тя ще бъде достъпна за потребителите в САЩ, така че изглежда, че OpenAI ще взема част от приходите, които получавате от покупките, а останалата част ще ви дава.

Изглежда странно, че трябва да харчите пари, за да харчите още пари, но в момента нещата стоят по този начин. За да имате достъп до магазина на GPT, трябва да имате абонамент за ChatGPT Plus, Enterprise или Team. Всички тези акаунти са платени, така че няма да имате достъп до GPT, ако сте на безплатен план.

Ако имате подходящ абонамент, можете да отидете в официалния магазин на GPT и да разгледате GPT, които искате да закупите. След като го закупите, ще можете да получите достъп до него директно от екрана на ChatGPT.

Снимка: Unsplash

Виж още: NASA ще затвори четирима изследователи в симулирана марсианска база за една година