Ако не сте го търсили специално, вероятно сте пропуснали пускането на ново приложение за Android от Microsoft. Миналата седмица технологичният гигант тихомълком пусна специално приложение Copilot в Google Play Store.

Забелязано от сайта Neowin, изглежда, че приложението Copilot е налично в Play Store от 19 декември 2023 г. Въпреки че има версия на приложението за Android вероятно Microsoft все още не е пуснала версия за iOS. Но приложението Bing в iOS по същество предлага същото изживяване.

Приложението Copilot се захранва от GPT-4 и DALL-E 3 на OpenAI, което му позволява да предлага възможности, подобни на чатбот, подобно на това, което бихте получили от ChatGPT. Това означава, че можете да задавате въпроси, да генерирате текст за имейли, да генерирате изображения и др. За разлика от ChatGPT обаче Copilot е с безплатно изтегляне, което ще ви позволи да използвате GPT-4 безплатно.

На страницата за това приложение Microsoft описва Copilot като:

Вашият ежедневен спътник с изкуствен интелект.
Подобрете продуктивността си с Copilot - вашия чат асистент с изкуствен интелект.
Copilot е новаторски чат асистент от Microsoft, задвижван от най-новите модели на OpenAI - GPT-4 и DALL-E 3. Тези усъвършенствани технологии за изкуствен интелект осигуряват бързи, сложни и прецизни отговори, както и възможност за създаване на спиращи дъха визуализации от прости текстови описания.
Разговаряйте и създавайте на едно място - безплатно!

Microsoft Copilot е наличен за изтегляне още сега в Play Store. За да използвате приложението Copilot, трябва да сте с Android 11 или по-нова версия. Също така ще се нуждаете от 86.33 MB свободно пространство, за да изтеглите и инсталирате приложението.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този неподозиран компонент може би е тайната на ренесансовите художници