От Sony не са ни дали никаква информация за своята пета генерация на PlayStation конзолата. Според нов доклад обаче PlayStation 5 ще бъде захранен с новата CPU архитектура AMD Zen заедно с архитектурата Navi на графичния процесор от същата компания. Дори се говори, че AMD са разработили Navi GPU архитектурата специално за PS5.

За това разбираме от Forbes, които цитират анонимни източници. Това обаче е вторият път, в който чуваме за това. Така че вече е почти 100% сигурно, че Sony ще използват архитектурата на калифорнийската компания.

Сътрудничеството между Sony и AMD изглежда продължава от известно време. Това е и една от причините, поради които проектът RX Vega с Radeon Technologies Group, воден от Раджа Кодури, пострада.

Не знаем със сигурност дали AMD ще направи специален Zen чипсет за Sony, или на японците ще им се наложи да използват отделни части. Не е ясно също така дали графичният процесор ще бъде интегриран или дискретен.

Рано е да се спекулира повече относно наследника на PS4. Sony дори не са споменавали кога смятат да обявят петата генерация на конзолата. Така че нямаме никаква представа дали това ще се случи в близкото или далечното бъдеще.

Тагове: