Ако досега сте отлагали виртуалните забавления за вашата PlayStation 4 конзола, то сега имате реална причина да не го правите повече. Sony обяви, че намалява цената на комплекта от PlayStation VR с PlayStation Camera от 799 лв. на 599 лв. Новата оферта ще бъде валидна от 29 март 2018 г.

Откакто дебютира през октомври 2016 г., приблизително 300 PS VR софтуерни заглавия и друго съдържание бяха пуснати от независими разработчици, а така също и от студията на Sony.

Съдържанието за PS VR ще продължи да се разширява с дългоочаквани заглавия, като Blood & Truth, WipEout Omega Collection и Firewall Zero Hour (Sony), The Persistence (Firesprite Ltd), Star Child (Playful Corp), Eden Tomorrow (Soul Pix), Rick and Morty: Virtual Rick-ality (Adult Swim Games) и Smash Hit Plunder (Triangular Pixels) в допълнение на актуалните VR заглавия като Virry Safari: Wild Encounters (Fountain Digital) и CoolpaintrVR (Sngular).

Към днешна дата Sony успешно пребори притесненията, а преминаването към VR териториите на доказано хардкор заглавия като Doom и Gran Turismo Sport и обявяването на експериментални проекти като Inpatient, които наистина ще се играят по различен начин, възползвайки се максимално от възможностите за пълно съпреживяване, давани от VR хедсета, показаха на скептиците, че не става дума за поредната джаджа, която ще омръзне бързо на производителите и играчите.