Sony стартира конференцията си за PlayStation на E3 2018 с невероятен момент - целувка в The Last of Us: Part 2. После с едно мигване отново се пренесохме в средата на насилие, а героинята Ели се появи в друга сцена, докато се бореше да оцелее срещу човешките врагове - все още няма признаци за Clickers. Но все още няма и дата на излизане на The Last of Us: Част 2.

Ново геймплей видео от Spider-Man ни показа как изглежда сблъсъкът с четирима от шестимата злодеи в Sinister Six. Spider-Man излиза за PlayStation 4 на 22 септември.

Нов вълнуващ момент дойде от Koei Tecmo, когато компанията разкри продължение на миналогодишния успешен хит Nioh. Играта се прави от студиото Team Ninja. За съжаление не беше дадена друга информация извън краткия трейлър, което сякаш показваше, че героят може да се превърне в демон. Nioh 2 ще излезе поне за PlayStation конзола, но ако е като предшественика си, може да се окаже и с компютърен порт.

Видяхме ново видео към Kingdom Hearts 3, която излиза на 29 януари 2019 г. за Xbox One и PS4. Трейлърът показва и повече герои и история за тези, които са готови да се потопят дълбоко в тази объркана, но чаровна вселена.

Макар че не беше сред основните игри на Sony по време на брифинга, новата VR игра Déraciné от From Software предизвика интерес благодарение на натрапчив и грабващ трейлър. Както се очакваше от тийзър, нищо не прилича на реален геймплей. Във видеото обаче има достатъчно стилистичен усет, за да повдигне интерес и да заинтригува окото. Това определено прилича на игра от From Software (Dark Souls), само дето е от по-различен вид. Вижте я по-долу:

Е, това отне само няколко години, но най-сетне получихме малко геймплей от енигматичната Death Stranding, който можете да видите тук. Това е очарователно и интригуващо, така че се надяваме да получим повече подробности - и премиерна дата - скоро. 

В новия клип видяхме и нови лица - актрисите Леа Сейду ("Спектър") и Линдзи Уагнър ("Рикошет"). Показаният геймплей е съвсем малко, но все пак е събитие - особено за игра, която до този момент ни се разкриваше само чрез т.нар. синематици (cinematic trailer). От PlaySation Blog коментират, че камерата в играта ще бъде по-различна, а реално "първата част и последното действие са показателни за самата игра".

От новия клип добиваме и малко по-добра представа точно какво да очакваме от Death Stranding - по всичко личи, че Сам, изигран от Норман Рийдъс, трябва да направи много ценна доставка - бебе. Ето и какво още пишат от PlayStation Blog:

"Сам не прилича на нито един герой в игра до този момент. Героят обикновено е някой с подготовка или с военно минало. Сам няма нито едно от двете. Той е по-скоро работник - човек, който работи с ръцете си. Някой с умения, близки до тези на черноработник".

Remedy представи следващата си игра Control - доста сюрреалистичен екшън, който идва на PS4, Xbox One и PC през следващата година. Част от геймплея напомня за Quantum Break - огромния проект за Xbox, който не успя да оправдае очакванията.

"След като заплаха от друг свят грози тайна агенция в Ню Йорк, вие сте човекът, който се бори да възвърне контрола", гласи кратичкото описание от издателя 505 Games.

Стелт и прецизно насилие се съчетават прекрасно в Ghost of Tsushima. Презентацията на новата игра на Sucker Punch (inFamous) бе лъскава, но така и не научихме датата на излизане. Демото започва на деветия ден от монголската инвазия на Япония в края на XIII век. Играта е красива и елегантна, а докато битките са толкова готини, колкото бихте очаквали, истинската тръпка идва от начина, по който естественият свят навлиза в играта, независимо дали конят на героя се движи през високата трева, или вятърът разбърква червени листа, които се въртят около сцената на последната схватка.

Resident Evil 2 Remake ще се появи за PC, PlayStation 4 и Xbox One на 25 януари 2019 г. Свежият трейлър с първия реален поглед към играта беше демонстриран по време на пресконференцията на PlayStation E3 2018. Както Леон, така и Клеър ще имат отделни кампании.

Тагове: