Съществуваше мнение, че Windows 12 може да се появи тази година със следващата актуализация на системата на Microsoft. Но изглежда, че вместо Windows 12 по-скоро ни очаква сериозна промяна на Windows 11.

Според Windows Central, Microsoft работи по следващата системна актуализация за Windows. Актуализацията с кодово име Hudson Valley се очаква да бъде пусната по-късно тази година като "версия 24H2" и се твърди, че ще бъде значително по-голяма актуализация от миналогодишната версия 23H2.

Въпреки че актуализацията ще бъде на разположение на производителите до април, тя няма да бъде готова за настоящите потребители на Windows 11 преди септември. Тази времева рамка съвпада с времето, когато се очаква на пазара да се появят следващото поколение компютри и изживявания с изкуствен интелект.

Именно поради това време и факта, че новата актуализация има толкова силно присъствие на ИИ, се появиха слухове, че тя е Windows 12. Източниците на изданието обаче твърдят, че това е малко вероятно сега, когато бившият шеф на Windows Панос Панай е напуснал компанията.

Съобщава се, че вместо да бъде номерирана актуализация, следващата системна актуализация ще представлява основен ремонт на Windows 11. Когато бъде налична, тя ще донесе куп нови функции - с изкуствен интелект и без него - включително:

Copilot ъпдейт
Snap Layout ъпдейт
File Explorer ъпдейт
Quick Settings ъпдейт
Phone Link ъпдейт
Нов Energy Saver режим
и още

Извън функциите за версия 24H2 се твърди, че включва подобрения в производителността, сигурността, UX и качеството на живот. От известно време Microsoft тества някои от тези подобрения в канала Canary.

Накрая изглежда, че Microsoft ще премахне някои от вградените си наследени от предни версии приложения. Това включва Cortana, Mail, Calendar, Maps, People и Movies & TV. Изданието добавя, че Wordpad също ще бъде на нож, но няма да бъде премахнат до бъдеща актуализация.

Снимка: Unsplash

Виж още: AI може да превърне в реалност 4-дневната работна седмица

 

Тагове: