Жил Мартин, синът на Джордж Мартин, по-известен като продуцента на Бийтълс, даде интервю за Rolling Stone, в което коментира функцията Spatial Audio на Apple Music. Мартин, който е отговорен за Dolby Atmos миксовете на два албума, обяснява защо "Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band" не звучи съвсем добре в Dolby Atmos, докато "Abbey Road" е ок.

Според Мартин, функцията Spatial Audio, която Apple въведе в Apple Music преди няколко месеца, е огромен скок напред за технологията.

„В момента, Sgt. Pepper’s звучи добре, но не е автентичен. Това беше първият албум, който миксирахме в Dobly Atmos, и ще го променим“, казва Мартин. Той посочва, че на албума му липсват малко бас и тежест – нещо, което се случва независимо от стила при някои албуми с Dolby Atmos в Apple Music (като например един от албумите на изпълнителката Ариана Гранде).     

„Когато работим с музика на Бийтълс, имаме времето и парите да създадем най-доброто качество. Така например вокалите на Джон записахме в Аби Роуд, където групата е записвала първоначално. Така може буквално да чуете ехото на залата, в която той е пял.“

Накрая Жил Мартин препоръчва специално слушалки от марката Sonos за най-добро аудио качество, когато става въпрос за Spatial Audio технологията при слушането със слушалки.

Снимка: Unsplash

Виж още: Huawei Mate 20 Pro: този телефон е страхотен (видео ревю)

 

Тагове: