Рендерите на един от предстоящите флагмани на Apple – iPhone 15 Pro – изтекоха онлайн. Тези изображения са базирани на CAD модели на телефона, получени от 9to5Mac. Както отбелязва изданието, CAD файлове като тези се споделят от компании с производители на кейсове, за да подготвят аксесоари за предстоящи телефони предварително. Тези конкретни CAD файлове за iPhone 15 Pro са получени от фабрика в Китай.

Въпреки това изтеклите рендери показват всички значителни промени, идващи в новия iPhone. Разбира се, те няма да бъдат ограничени до iPhone 15 Pro. Очакваме да видим едни и същи дизайнерски елементи в цялата серия iPhone 15.

Като начало Apple изглежда най-накрая е заменила стария Lightning порт в полза на USB-C зареждане. Това беше неизбежно, предвид задължителното преминаване към общ USB-C стандарт за зареждане в ЕС и други региони. За съжаление Apple може да ограничи USB-C зареждането и свързването до кабели, одобрени за нейната MFi програма за скорости на трансфер на данни и зареждане. Слух в мрежата Weibo наскоро заяви, че Apple е разработила своя собствена интегрална платка, съвместима с Lightning, която ще се използва заедно с USB-C порта на iPhone 15.

Освен това рендерите на iPhone 15 pro показват по-плавен преход на стъклото към металната рамка. Рамката е по-извита от преди, което може да направи телефона по-лесен за държане и по-малко податлив на изплъзване от ръцете.

Издатината на камерата този път става по-дебела. Разположението на сензорите обаче остава непроменено в сравнение с iPhone 14 Pro. Лещите на iPhone 15 Pro очевидно са по-дебели, което предполага надстройка до по-големи сензори.

Може също да видим промени в бутоните за сила на звука и превключвателя за заглушаване. Първите могат да бъдат капацитивни бутони вместо физически. Превключвателят за заглушаване също изглежда ще получи нов дизайн.

Отпред Dynamic Island все още присъства солидно и 9to5Mac съобщава, че е приблизително със същия размер като iPhone 14 Pro. Като цяло телефонът е с няколко милиметра по-малък от своя предшественик и има по-тънки рамки. Все още може да запази до голяма степен 6.1-инчовия дисплей, както преди.

Междувременно друго изтичане на информация от Twitter профила Unknownz21 показва предполагаем близък план на USB-C порта на iPhone 15 Pro.

Снимка: 9to5mac

Виж още: Кой промени социалните мрежи?

 

Тагове: