От време на време в Ebay се появяват класически Apple компютри, чиито цени са доста сериозни, но някои от тези машини имат определени характеристики, които ги правят дори още по-уникални. Такъв е случаят с този Apple 1 компютър, който се продава за 1.5 милиона долара. Причината за тази астрономическа цена? Той е сглобен от самите Стив Джобс и Стив Возняк.

Въпросният Apple 1 компютър е една от шестте бройки с оригинален дървен корпус и немодифицирано дъно. Всъщност всичко по машината е автентично с изключение на сменените конектори за монитор и клавиатура. Нещо повече, компютърът е сглобен от двамата съоснователи на Apple, които сами са приготвили първите 50 бройки от серията. На всичкото отгоре този Apple 1 дори работи добре, което е доста рядко за толкова стари машини, като собственикът се е сдобил с него през далечната 1978 година.

Apple 1 е първият продукт на Apple, обявен през 1976 г. Тогава той дебютира на цена от 666.66 долара. Кой би помислил, че една такава машина днес ще струва повече от 1 милион долара? Ако имате парите, това наддаване в Ebay е шанс да се сдобиете с частица от историята.

Снимка: Ebay

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот

 

 

Тагове: