Твърди се, че Apple работи върху нови устройства за разширена и виртуална реалност (AR/VR) от дълго време, но все още не е ясно кога тези продукти ще се появят на пазара. Докато някои анализатори смятат, че шлемовете за смесена реалност на Apple ще бъдат пуснати в края на 2022 г., анализаторът Джеф Пу от Haitong International Securities казва, че продуктът може да бъде отложен до 2023 г.

В доклад, видян от 9to5Mac, Пу споменава, че новите шлемове на Apple може да се сблъскат с леко забавяне за първото тримесечие на 2023 г. Анализаторът също така вярва, че Apple ще продаде между 1 и 1.5 милиона единици от новите си устройства през първата си година.

Докладът също така споменава, че вътрешно проектираният чип ще бъде една от основните отличителни черти на слушалките със смесена реалност на Apple спрямо неговите конкуренти. Очаква се устройството да има повече от 10 сензора (включително камери) комбинирани, което би трябвало да е от полза за Sony, Will Semi, Sunny Optical и други доставчици на части.

По-рано тази година анализаторът Минг-Чи Куо предположи, че новите шлемове на Apple ще бъдат пуснати в края на 2022 г. с ограничени доставки. Съвсем наскоро журналистът на Bloomberg Марк Гърман съобщи, че пускането на AR/VR шлем „не може да се очаква“ на WWDC 2022 през юни, но че ще бъдат представени някъде между есента на 2022 г. и лятото на 2023 г.

Една от възможностите е Apple да представи устройството по-късно тази година, като продажбите ще започнат в началото на 2023 г., подобно на това, което компанията е правила в миналото с продукти като Apple Watch и HomePod.

Въз основа на предишни слухове AR/VR устройствата на Apple ще разполагат с „иновативна конфигурация с три дисплея“, комбинираща два Micro OLED дисплея и един AMOLED панел, както и усъвършенствани сензори за разпознаване на среда и жестове. Дизайнът ще бъде вдъхновен от AirPods Max и Apple Watch, а цената може да достигне 3000 долара.

Снимка: Antonio De Rosa/MyPortfolio

Виж ощеAR/VR шлемът на Apple е по-близо до главите ни, отколкото смятаме