Оригиналният Surface Duo телефон на Microsoft беше пълен с проблеми, но компанията изглежда решена да си върне загубеното доверие тази година. Според нов слух Surface Duo 2 или както би се наричал, ще се появи на пазара тази есен, навярно през септември или октомври.

Surface Duo 2 трябва да бъде значителен ъпгрейд като производителност спрямо оригинала. Слухът загатва, че телефонът ще бъде въоръжен с най-новия чипсет за 2021 г., което намеква, че ще видим скок от остарелия Snapdragon 855, който беше проблематичен дори по време на появата на Surface Duo миналата година, с много по-бързия Snapdragon 888. Закономерно можем да очакваме 5G връзка, като и NFC поддръжка.

Камерата също ще получи ъпгрейд и вместо самотната 11 МР камера от оригинала Surface 2 ще има цяла конфигурация.

Базовият дизайн на Surface Duo като цяло ще се запази при Surface Duo 2, но с някои подобрения. Сред тях са по-тънки рамки и по-заоблени ъгли. Целта е Surface 2 да прилича повече на модерен телефон, отколкото на реликва от миналото. Цялостната форма и размери обаче ще останат същите, така че не очаквайте да го поберете лесно в джоба си.

Основният въпрос остава свързан с цената. Първият Surface Duo струваше 1400 долара, което бе висока цена за всеки друг, освен за най-запалените почитатели на екосистемата на Microsoft. Сега Galaxy Z Fold 2 изглежда като по-добро предложение и може да изкуши потребителите, ако наследникът на Surface Duo отново бъде скъп.

Снимка: Android Authority

Виж още: Нова порция информация за трите гъвкави телефона на Samsung за 2021 г.

 

 

Тагове: