Появи се слух, че Sony може да произведе смартфон с Windows Phone, който да се появи на пазара още тази година. Интересното е, че това може да се окаже истина, тъй като от Sony потвърдиха, че все още водят преговори с Microsoft. Pierre Perron, ръководител на европейския отдел за мобилни технологии, коментира пред TechRadar, че компанията не иска да разчита на само една операционна система. Той добавя, че се водят преговори с Microsoft за Windows Mobilе. „Едно нещо е да използваме платформата, но съвсем друго е да се запитаме „какво можем да предложим върху нея?”, споделя той.

 

Вече няколко пъти се появяваха снимки на предполагаеми прототипи с Windows Phone и е почти сигурно, че компанията е правила тестове с такива. Microsoft ще пусне Windows Phone 8.1 през месец април, което означава, че до тогава трябва да има готов хардуер, който да се продава с новата версия. Ако се появи подобен смартфон от Sony, той най-вероятно ще бъде брандиран като серия „Vaio”.

 

В момента Nokia доминира Windows Phone, но е напълно разбираемо, че Microsoft не иска да залага на само един производител на мобилни телефони. Софтуерният гигант дори обмисля да намали цените за лиценз, за да привлече повече партньори. Дали Sony няма да откликне на тази оферта?

Тагове: