Концепциите на Windows, създадени от фенове, винаги са забавни за разглеждане, тъй като често предлагат драстично различна версия от официалната. Част от очарованието на такива концепции е, че те подчертават това, което феновете на този продукт дълбоко желаят да имат. По този начин и ние виждаме някои от тези интересни идеи, тъй като ентусиастите на тема Windows обикновено обичат да споделят своите визии.

Неотдавна YouTube каналът AR 4789, който е плодовит създател на концепции за Windows, публикува концепция за предполагаемия следващ Windows, условно познат като Windows 12, представяйки си го като революционна операционна система от Microsoft в своя видеоклип, наречен Windows 12 - The Revolutionary.

Преди това беше представена друга интересна абстракция, в която Windows XP беше показан в стила на Windows 11. Същият създател отново е тръгнал в ретро стил, макар и не толкова назад, тъй като е публикувал ново видео за Windows 7.

Общото обществено мнение за Windows 7 е предимно положително. Програмата взе най-доброто от Windows Vista, като същевременно се справи с нейните недостатъци и критики. И дори през 2024 г. Windows 7 далеч не е мъртъв, тъй като по последни данни на Statcounter държи около 3% от пазара.

Концепцията има интересен щрих, тъй като включва популярния и обичан Windows Experience Index - безплатен инструмент за хардуерна производителност, който, макар и базов, дава на потребителите представа за това как е цялостната им система и кой компонент е слабото звено. За съжаление Microsoft го премахна в предварителната версия на Windows 8.1.

Продължавайки, видеото започва с OOBE (out-of-box experience) и съдържа твърде познатия прозорец, който подканва потребителите да се свържат с интернет, както в Windows 11. След това ни посреща работният плот на Windows с менюто "Старт" и уиджетите, като всеки от тях съчетава класическия стил на графичния интерфейс на Windows 7 с нотка модерност.

Накрая разполагаме с програмата за разглеждане на файлове и намек за приложението Настройки, което показва някои от опциите за персонализиране.

Промените, направени в тази концепция, са доста незабележими (особено в сравнение с нещо по-старо като XP) и донякъде показват колко добър е бил Windows 7 за времето си, че дори и днес не сме постигнали голям напредък, що се отнася до графичен потребителски интерфейс.

Снимка: Unsplash

Виж още: Полицията препоръчва на родителите да деактивират тази функция на iPhone