Навреме за края на годината Apple разкри победителите от своята класация AppStore Best of 2020. Подреждането отличава най-популярните приложения и игри за основните устройства на Apple, както и игра от каталога на Apple Arcade и няколко приложения, които най-добре отразяват тенденцията на отиващата си година.

При iPhone отличеното приложение е Wakeout, което се описва като „упражнения“ за заети хора, a най-добрата игра е Genshin Impact. При iPad победителите са Zoom и Legends of Runeterra. За Mас изборът на Apple е Fantastical и Disco Elysium. За Apple TV начело са Disney+ и Dandara: Trials of Fear. Накрая Apple отличава Endel като Apple Watch приложение за 2020 г., a Sneaky Sasquatch e номер 1 за Apple Arcade.

Apple отчита, че тази година най-голямо значение имат полезните приложения, които позволяват на хората да се справят с ефектите на ковид пандемията. Сред тях са Shine, който помага за душевно здраве и Explain Everything Whiteborad за отдалечено обучение.

За всички тези игри и приложения Apple казва, че са направили живота по-лесен, по-здрав и по-свързан. Наградата за всяко е изработена по рециклиран алуминий с логото на Арр Store.

Снимка: Apple/Disney

Виж още: Видеоигрите са полезни! Това показва последното проучване на университета в Оксфорд