Компанията Ookla току-що публикува своя списък с летища с най-бързия безплатен Wi-Fi в света през първото тримесечие на 2022 г. Анализът се фокусира върху безплатен Wi-Fi, осигурен от отделните летища, и Wi-Fi в избрани летищни салони. Четири летища в САЩ оглавяват списъка.

Начело на класацията с най-бързия безплатен Wi-Fi на летищата е международното летище Сан Франциско, което показа средна скорост на изтегляне от 176.25 Mbps през първото тримесечие на 2022 г., следвано от международно летище Сиатъл-Такома, международно летище Далас/Форт Уърт и Чикаго О'Хеър.

Хартсфилд-Джаксън Атланта и международните летища в Лос Анджелис и Денвър също са част от десетте най-добри летища с най-бързия безплатен Wi-Fi в световен мащаб.

Международно летище на Дубай, летище Схипхол в Амстердам и летище Шарл де Гол във Франция допълват списъка с топ 10.

"Всички тези летища са международни центрове, през които преминават пътници от цял ​​свят по пътя си към всякакви дестинации. Летищата, които чакат за свързване на полети през тях, не трябва да имат проблеми със скоростите на интернет. В случай на видеоразговори скоростите на качване са дори по-бързи от изтеглянията на всички тези летища, а Сан Франциско и Сиатъл имаха най-бързите качвания в класацията. Има голяма разлика в средните скорости между безплатния Wi-Fi на международното летище в Лос Анджелис и останалите летища в нашия списък", се казва в анализa.

Извън САЩ скоростите на Wi-Fi в салоните на летищата варират драстично. Ookla предлага просто обяснение: много по-лесно е да конфигурирате Wi-Fi на малка площ като един ВИП салон на летището, отколкото да обслужвате цяло летище с множество терминали. Посетителите на салоните на летищата също плащат за привилегията, независимо дали през деня или годината, така че очакванията им са по-високи.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеТази летяща яхта ще реши проблема на най-богатите