USB Type C - или USB-C за по-кратко - се опитва да се наложи като наистина универсален стандарт при конекторите. Той позволява един-единствен порт да се използва за пренос на данни, захранване и дори извеждане на видео. Проблемът е, че последното обикновено изисква някакъв адаптер, но това скоро ще се промени, тъй като компанията HDMI Licensing, LLC, която е силата зад HDMI стандарта, обяви появата на нов режим, наречен Alternate Mode или просто Alt Mode.

Той ще позволи на USB-C устройства като смартфони и лаптопи да извеждат HDMI сигнал към всеки съвместим дисплей, като това става само по кабела без да има нуждата от преходник. С други думи, досегашните конкурентни стандарти като MHL, SlimPort и DisplayLink, ще отпаднат, смята Slash Gear.

За някои това може да е дребна промяна, но истината е, че по този начин ще се наложи да се тревожите за един аксесоар по-малко. Освен това, USB-C/HDMI съвместимостта означава, че ще може да извадите директна картина, включително в 4К, 3D, съраунд звук и всички други възможности на HDMI 1.4b.

Виж още: Alcatel представи VR очилата Vision и 360-градусова камера - Alcatel 360

Тагове: