Голяма част от потребителите признават, че осъзнават полезните страни на функцията Picture-In-Picture на YouTube, но въпреки това не се възползват от нея достатъчно често. Ето защо стрийминг платформата взе решение да „дооборудва“ полезния миниплейър в уеб-базираната му версия и той да бъде използван, за да улесни потребителите да „продължават да гледат“, превключвайки между различните устройства. 

Най-общо казано, ако се наложи да сложите пауза на YouTube видео, заредено през Android или iOS базирани устройства, то с отварянето на уеб-базираната версия на стрийминг платформата същото видео ще се появи в долния десен ъгъл. За да не „цепят секундата на две“, от технологичния гигант са решили то да стартира няколко секунди пред поставената от вас пауза. Разбира се - това първоначално може да е доста объркващо, ето защо вместо името на канала, ще се показва надписът „Продължи гледане“.

Докосването на бутона за възпроизвеждане автоматично ще започне в минимизирания изглед, докато кликването на произволно място ще отвори видеото на цял екран.

Добрата новина е, че тази простичка функция работи и при YouTube за Android TV, а по всяка вероятност и при други телевизори с достъп до платформата. Изглежда обаче, че тя не функционира в обратна посока и в тези случаи тя не се появява в мобилните приложения на YouTube.

Все повече потребители докладват за функцията, но всички те правят едно уточнение: за да се синхронизира историята, е необходимо да използвате един и същ профил на устройствата.

Функцията определено е по-бърза в сравнение секциите Library, History или Watch later.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Няколко мрачни аспекта на изкуствения интелект, които вещаят опасности за човечеството

 

Тагове: