Приложението за съобщения Viber кани творците и хората с креативно мислене по света да създадат оригинални стикери, вдъхновени от международни градове за глобалната дизайнерска инициатива Sticky Fingers: My City, My Vibe, в партньорство с Talenthouse.

Инициативата Sticky Fingers: “My City, My Vibe”, ще се проведе и в България в партньорство със Столична община - София, Община Пловдив и ONE DESIGN WEEK.

Независимо дали сте художник, илюстратор, графичен дизайнер, архитект, фотограф, автор на комикси или карикатурист, Viber насърчава творците да покажат това, което прави избрания от вас град специален. Вашият дизайн My City, My Vibe трябва да изрази ярката индивидуалност на града ви под формата на стикер. Вашите проекти могат да бъдат всичко, стига да представят града и да могат да бъдат използвани в чата на Viber. Може би това е вкусната храна, характерната свежа музика или може би просто, че гъмжи от вдъхновяващи хора и богата история.

Представете си целият свят да споделя добри вибрации с набор от стикери, вдъхновен от най-любимия ви град и по ваш дизайн! Лондон, Ню Йорк, Москва, Токио, София, Пловдив, Варна? Кой град ви вдъхновява?

 

 

Вашите проекти на стикери могат да бъдат скици, графики или изображения, основани на снимка (стига да имате правата за ползване). Могат да включват герой, изображение или просто думи, но не забравяйте, че най-често използваните стикери са експресивни, емоционални и забавни! Вашите дизайни на стикери трябва да изразяват комуникация и да могат да се използват в чата на Viber. Например: Харесва ми!, На път съм!, Къде си?, Още чакам!, Доо скоро!, Ще се видим!, Хайде на парти! и т.н.

Изпратете три примерни стикера, изцяло цветни. За другите два е достатъчно да са обработени само в основни линии. Предайте проекта си в JPG/PNG формат и включете кратко описание.

Не използвайте логото на Viber или вече съществуващи герои от стикери на Viber. Дизайнът трябва да бъде напълно оригинален. Също така да се избягва добавянето на твърде много детайли в проекта, тъй като в крайна сметка той ще трябва да въздейства във формат за малък мобилен екран.

Вижте mood board-а в конкурса My City, My Vibe за повече вдъхновение!

Кариерна възможност

Двадесет избрани финалисти, определени от Viber и тяхната конкурсна комисия, ще получат:

 

  • 1000 долара
  • От двадесетимата финалисти петима ще бъдат избрани да получат:
  • Възможност за работа в дизайнерското студио на Viber, за да развият проекта си в набори от стикери
  • Процент от приходите за всеки продаден набор стикери по техния дизайн
  • Известност, чрез показване във всички световни канали на Viber за социални медии

 

Вдъхновение

Ако имате нужда от малко вдъхновение, вижте тази видео плейлиста от Станислав Макаренко, избрания творец от първия конкурс Sticky Fingers на Viber. Стас работи с творческия екип на Viber да вдъхне живот на чудатия си герой – катерицата Chew. Сега неговият набор от стикери вече е достъпен за изтегляне по целия свят от Пазара за стикери на Viber.

 

 

Ема Трант, главен директор по приходите на Talenthouse, казва: „Радваме се да сме партньори на Viber за втората им глобална дизайнерска инициатива. Целта на Viber е потребителите да споделят положителните моменти в живота си със света, което идеално се съчетава с нашата цел да предоставяме на следващото поколение творчески таланти възможности да напреднат в кариерата си."

Поканата за участие в конкурса е отворена за всеки, навършил 18 години, от 15 октомври до 18 ноември 2015 г. Двадесетимата финалисти ще бъдат обявени на 9 декември 2015 г., а петимата избрани творци – на 15 декември 2015 г.

Всеки, който се интересува от участие в конкурса, може да предаде оригиналната си творба на www.viber.com/MyCityVibe най-късно до 18 ноември 2015 г., 21,00 часа българското време.

 

Прочетете още: Българката Даниела Иванова е Мениджър бизнес развитие на Viber за Централна и Източна Европа