Не е тайна, че в последно време GoPro продължава да страда финансово, въпреки че положи доста усилия за преструктуриране и нови продукти. Според нов слух китайската Xiaomi обаче проявява интерес към покупката на GoPro - нещо, което неотдавна пожела самият директор на закъсалия производител Ник Уудман.

Той изтъкна, че е отворен за потенциална сделка, но тогава нямаше никой, който да се осмели да го направи. DJI например за кратко проявяваше интерес, но се отказа от покупка, защото не видя достатъчно "стойност" в компанията.

Сега Xiaomi изглежда има това желание и е готова да предприеме по-конкретни стъпки, но нещата все още не са точно финализирани. Най-малкото слуховете твърдят, че китайците обмислят добре цената, тъй като се опасяват да не платят повече, отколкото реално струва позакъсалата GoPro.

Това, разбира се, е иронично, имайки предвид, че на върха на славата си GoPro се оценяваше на 10 милиарда долара и доминираше пазара на екшън камери. Тя обаче загуби бързо голяма част от стойността си, а опитът ѝ през 2016 г. да навлезе на пазара с дронове със своя Karma също завърши безуспешно. По последна оценка от миналия месец GoPro се оценява на 761 милиона долара. Пазарът също реагира положително и щом се чу, че Xiaomi има интерес, акциите на GoPro се качиха за пръв път от доста време на над 5 долара.

Тагове:
Още от Tech