Дни преди да представи бета-версията на новия Android 11, Google обяви, че ще отложи премиерата на следващата версия и съпътстващото я събитие. Въпреки че т.нар. The Beta Launch Show бе насрочено за следващата седмица, според компанията „сега не е време за празненство“, тъй като кризата в САЩ все още не е отшумяла. Представянето бе насрочено за 3 юни и трябваше да покаже всичко ново в Android тази година.

Що се отнася до разработчиците, засега Google обещава, че няма да промени графика за окончателната премиера на Android 11, която е планирана за есента. Първата бета на новата операционна система се очакваше този месец, но бе отложена, тъй като екипът работи дистанционно.

В резултат всяка от трите тестови версии на Android 11 вече е забавена средно около месец. Втората бета ще се проведе през юли, а третата през август и тя ще съдържа Android версии, готови за финално тестване.

Android 11 е предстоящата единадесета основна версия и 18-ата общо версия на мобилната операционна система Android. Азбучните имена за основните версии на Android бяха прекратени с излизането на Android 10; следователно операционната система веднага беше озаглавена Android 11.

Виж още: Samsung запуши Android уязвимост от 2014 г. в своите модели

 

Тагове: