Дългоочакваният сериал The Lord of The Rings на Amazon най-сетне има премиерна дата, но не бързайте да се бутате за най-доброто място пред телевизора. Поредицата ще има своята премиера чак на 2 септември 2022, като всяка седмица новите епизоди ще се появяват в Amazon Prime Video. Работата по него започна през февруари 2020 г., но бе временно прекратена заради коронавирус пандемията.

Събитията в сериала се развиват хиляди години преди тези в "Хобит" и "Властелинът на пръстените". Група от добре познати и нови персонажи е призвана да се бори с надигащото се зло по време на Втората епоха на Средната земя.

Заедно с премиерната дата Amazon разкри и първото официално изображение от сериала. В него виждаме непозната фигура, която гледа в далечината, а нейде напред има красив бял град. Предвид че все още няма трейлър, очакваме интернет да анализира всеки пиксел от това изображение в търсене на повече следи.

Поредицата се очертава да бъде един от най-скъпите сериали, снимани някога, като целият първи сезон ще струва 465 милиона долара. Още преди снимките на сериала да започнат, Amazon вече го поднови за втори сезон, така че каквото и да се случи в първите епизоди, може да бъдете сигурни, че ви очакват още много срещи с популярната вселена на Толкин.   

Снимка: Amazon Studios

Виж още: Гробище на Луната ще приема тленни останки на богати покойници