Key for business на Amazon е система за доставки, която позволява улеснен достъп на куриерите до частни жилища. Хиляди администратори на сгради в САЩ са предпочели да я инсталират към вече съществуващите охранителни системи, защото алтернативата се равнява на стотици изгубени или откраднати поръчки. Amazon продължава да налага агресивно системата в още повече сгради чрез комбинация от безплатна инсталация и ваучери от по 100 долара като награда.

Целта на системата е да облекчи работата на шофьорите на Amazon, които получават достъп до сградата, без да е необходимо физическото присъствие на живущ или портиер. Според Amazon системата е увеличила броя на успешните доставки от първия път до 98 процента.

Технологията дебютира през 2019 г., а година по-късно стартира официално. Системата се инсталира от управителите, които нямат задължението да разкрият това на живущите. На свой ред това повдига много въпроси относно лесния достъп на служителите на Amazon и лекотата, с която се случва той.

Освен че улеснява доставките, системата дава на Amazon предимства спрямо техните конкуренти, тъй като е малко вероятно една сграда да позволи подобен достъп на повече от една компания, което на свой ред принуждава живущите да използват услугата на Amazon.

Снимка: Amazon

Виж още: Amazon желае отпечатък от вашата длан. Бягайте далеч