Миналата седмица инвеститорът Enand Global 7 закупи Daybreak Game Company, която преди това бе известна като Sony Online Entertainment. Нейното име бе променено, когато тя се отдели от Sony и стана известна с поредицата онлайн игри като Everquest 1 и 2, H1Z1, Planetside 2 и DC Universe Online. Тя е и издател на ММО-то Lord of the Rings Online, разработвано от студиото Standing Stone.

В свой нов финансов отчет EG7 разкрива бъдещата си стратегия за ъпгрейди на DC Universe Online и Lord of the Rings Online.

Базираната на вселената със супергерои DC Universe Online игра ще бъде изцяло преработена догодина и ще получи голям нов експанжън. Подобрения ще има по графиката и геймплея, както и ще бъде добавено ново съдържание.

Догодина тази игра ще стане на 10 години, но Lord of the Rings Online е дори още по-стара. Тя е базирана на трилогията на Толкин, а не на адаптацията на Питър Джаксън. Играта стартира през 2007 г. и си остана обичана от феновете на писателя. Разбира се, лицензът е изключително комерсиален и огромният ъпдейт на Lord of the Rings Online ще има за цел да съвпадне с премиерата на новия сериал Lord of the Rings на Amazon. Интернет гигантът инвестира 500 милиона долара в сериала, чиято премиера се очаква догодина, и EG7 ще модернизира играта визуално и технически тъкмо навреме.

Успоредно с това Amazon прави собствено безплатно ММО по Lord of the Rings, но неговата премиера не се очаква скоро.

Снимка: Lord Of The Rings Online

Виж още: Цялото удоволствие с марката Cyberpunk 2077 ще ви струва над 2000 долара