Ако сте абонати на Netflix, компанията иска да знаете, че е приготвила много нови филми за вас. Netflix потвърди, че планира да пусне поне по един нов филм на седмица до края на годината. Компанията е потвърдила 70 премиери, което е повече от каталога нови заглавия на Disney и Warner Bros., взети заедно. Сред тях са режисьорските дебюти на Лин Мануел Миранда и Холи Бери, както и последната част от трилогията All the Boys I’ve Loved Before.  

В това няма нищо учудващо, защото Netflix е една от компаниите, които спечелиха най-много от това, че хората останаха у дома по време на пандемията. Все пак нарастващата конкуренция на стрийминг пазара кара Netflix да търси повече филми и сериали, за да се конкурира за вниманието и парите на потребителите.

Подобна философия изповядва и Warner, след като холивудското студио реши, че всички нови негови филми ще излизат едновременно по кината и по НВО Мах. Компанията се надява, че заглавия като Dune, The Suicide Squad и The Matrix 4 ще доведат нови абонати за платформата и ще намалят влиянието на Netflix.

Netflix никога досега не беше обявявал наведнъж всичките си филми за предстоящата година, но и никога досега не е имал такава конкуренция. Имайки предвид, че Disney вече обяви заглавия за Disney+, които ще излязат през 2022 г., Netflix ясно иска да посочи на абонатите си защо трябва да останат.

Снимка: shutterstock

Виж още: Kриптовалутата Libra на Facebook може да дебютира в ограничена форма в началото на 2021 г.

 

Тагове: