Сякаш светът няма достатъчно грижи в момента, а сега ще трябва да мислим и за още една потенциална заплаха - извънземни. Пентагонът предостави официални кадри на 3 неиденфитицирани летящи обекта. Те са заснети да прелитат над американски военни бази. Същите видеа се появиха за първи път в мрежата през 2007, когато ги разпространи частна компания.

На клиповете се чува и гласът на военни, които изразяват изненадата си от това, колко бързо се движат летателните апарати. Подобни кадри всъщност накараха Пентагона да задейства кампания за идентификация на НЛО, която приключи през 2012, когато бюджетът ѝ свърши.

Причината едва сега тези видеа да бъдат пуснати официално е евентуалното спиране на спекулациите, свързани с истинността на материалите. С други думи Пентагонът ни казва да не се тревожим за тях, но и не се споменават никакви детайли относно летателните апарати. Много подобни материали са с лошо качество и обектите може да са предизвикани от дефекти на камерата, лошо време или дори да са дронове.

Вижте още: Хора и извънземни на границата на конфликта в новата XCOM: Chimera Squad (ВИДЕО)