През 2016 г. милиони геймъри получиха шанс да спасят света от извънземните нашественици в XCOM 2. След края на инвазията част от пришълците останаха на Земята, което доведе до деликатно примирие между тях и хората.

Какво ще се случи оттук насетне, ще разберем в новата XCOM игра, наречена XCOM: Chimera Squad на студиото Firaxis, чието действие започва пет години след предната част. Футуристичният мегаполис City 31 привидно е място на мирно съвместно съществуване, но под повърхността бушуват дълбоки социални конфликти и разделения. Извънземните пришълци не са добре дошли и сянката на нов конфликт пада над света. Chimera Squad е елитен отряд от хора и извънземни, чиято задача е да неутрализира стоящите зад поривите на хаоса.

XCOM: Chimera Squad отново ще бъде походова стратегия, която представлява самостоятелно, но по-компактно приключение. Играта излиза на 24 април за РС в Steam с премиерна цена от 10 долара. По-късно тя ще струва 20 долара. Конзолни версии засега не са обявени, но изглеждат вероятни.     

Трейлър: 

Виж още: DualShock става DualSense – официалният PlayStation 5 контролер (СНИМКИ)

 

    

Тагове: