Японската компания Kyocera представи раобтещ прототип на смартфон, чийто дисплей има вграден слънчев панел за зареждане с енергия. Всъщност компанията представи подобрен продукт на MWC 2015, но сега технологията е подобрена.

Kyocera са поставили тънък слънчев панел с дебелина 0.55 мм, който седи между дисплея и неговия сензорен слой. При поставянето му под пряка слънчева светлина в продължение на три минути слънчевият панел осигурява енергия за провеждането на едноминутен разговор. Миналогодишната версия изискваше десет минути слънчево зареждане за две минути разговор.

Френската компания SunPartner е отговорна за производството на слънчевия панел, който се нарича WYSIPS. От SunPartner казват, че компонента има "неутрален дизайн" и може да работи с всякакъв вид телефони.

Екипът на Kyocera казва, че този панел е предназначен да бъде полезен за хората, които работят на открито или на отдалечени обекти, когато традиционните методи на зареждане са недостъпни. Технологията все още няма да може да премахне нуждата от зарядното устройство на телефона, но тя е чудесен и бърз начин да получите малко заряд, когато сте далеч от контакта.

Друга област, в която Kyocera и SunPartner са подобрили технологията, е в прозрачността на дисплея. С 85 процента прозрачност Kyocera и SunPartner са намерили правилния баланс между външен вид и слънчево зареждане.

Същата технология може да се прилага и към по-малки или по-големи екрани и тя най-вероятно ще се използва в умните часовници в бъдеще.

 

Прочетете още: Huawei ще си партнира с Leica за по-добри камери на своите телефони