Пирамидите, Гранд каньон и около 1000 служители на Европейската космическа агенция - това е всичко, което може да се види от Космоса.

В петък ESA сподели завладяваща групова снимка, направена от спътник, наблюдаващ Земята, разположен на 700 километра нагоре в орбита.

Сателитът Pleiades Neo засне изображението в сряда по време на събиране на ЕSА в Европейския център за космически изследвания и технологии в Нидерландия. Това се случи по време на „ден на игри и дейности, предназначени да посрещнат хората обратно на работа на място след двегодишната пандемия от COVID-19“.

Беше необходима известна координация, за да се направи масивният портрет, който трябваше да бъде изготвен точно за преминаването на сателита. Служителите се събраха под формата на логото на ESA на игрище за ръгби, като буквите са били маркирани предварително, а всички са вдигнали бели листове над главите си.

Хората на изображението представляват значителна част от работната сила на ESA, която включва около 2200 служители. Сателитният изглед оттук насетне повишава залога за всяка организация, която иска да заснеме нова групова снимка.

Сега на ход е NASA.

Снимка: Airbus/ESA

Виж още: Китай ще донесе проби от Марс до десет години