Преди известно време писахме, че част от програмата Prism на NSA е включвала хакване на мрежата за анонимен браузинг Tor.

The Guardian споделя, че агенцията се опитва да направи това от години, но все още не е успяла да достигне до генерално решение. Проблемът е, че Tor е твърде децентрализирана, за да бъде разбита. NSA може да следи отделни потребители, разчитайки на експлойти във версията на Firefox, на която Tor обикновено разчита, но това не е нито сигурен, нито цялостен подход. Той разчита на фишинг атака, която би била лесна за идентифициране, ако таргетира голям брой потребители. В случай, че атакуваният потребител все пак установи, че става въпрос за опит за следене, той може просто да я избегне. В NSA е разпространяване презентация, наречена "Tor Stinks" ("Тор смърди"). Агенцията вярва, че мрежата се използва от крайно злонамерени личности.

През 2006 г. тя дори разработва модифициран Tor клиент, наречен MJOLNIR, благодарение на който си осигурява по-дълбок достъп. През годините NSA планира дори изграждане на умишлено проблемни възли, които да забавят работата на Tor, правейки мрежата непривлекателна.

Тагове: