Все още не знам нищо конкретно за Apple iWatch и дори кога ще излезе на пазара, но слуховете около него не спират. Според последната информация от Barclays анализаторът Блейн Къртис, умният часовник на Apple вероятно ще дойде с UV сензор. Неговите коментари следват представените от Silicon Labs едночипови, цифрови UV индекс сензори.

"Тези чипове измерват UV експозицията за подпомагане на лицата с повишен риск от слънчево изгаряне или просто обща загриженост за прекомерно излагане на слънце, и ние вярваме, че те ще се привлекателни за OEM производителите, които искат да се диференцират в един претъпкан пазар", пише Къртис.

Според Silicon Labs, UV измерването не е единствената способност на сензорите. Те могат също така да анализират сърдечната честота, пулса и нивата на кислород в кръвта, както и да отчитат близост и жестове чрез инфрачервена и обкръжаваща светлина.

Сензорите са с големина само 2мм т.е. идеални за вграждане в устройство като iWatch. Анализаторите вече спекулират, че Apple може да включи подобен тип устройство в своята iWatch. Къртис прогнозира, че iWatch може да осигури допълнителни приходи в размер на 4 милиона долара за Silicon Labs.

 

Ще има ли iWatch?

Тагове: