Apple планира да произвежда своите премиум телефони в Индия. Това ще се случи в началото на 2019 година, а американският гигант ще си партнира с локалното подразделение на Foxconn. Последното вече се грижи за значителна част от производствените нужди на Apple, твърди CNBC.

От 2017 година всеки произведен iPhone SE и iPhone 6S е асемблиран именно във фабриките на Foxconn. Според новото споразумение обаче в Индия вече ще се произвеждат и смартфоните от iPhone X серията.

Подобно решение от страна на гиганта е логично предвид завишените от индийското правителство такси за внасяни от други държави смартфони. Нещо повече, местното правителство предлага и данъчни облекчения за внесени части на смартфони, които обаче в крайна сметка се сглобяват на териториите на Индия. Идеята, разбира се, е по този начин да се насърчи местното производство на телефони.

CNBC припомня, че Apple изпитва затруднения на индийския пазар заради високите цени на своите устройства и не може да се конкурира адекватно с по-евтините предложения на Samsung и Xiaomi. Най-популярният Apple смартфон в Идния например е iPhone 6.

Дали Apple обаче ще успее да промени пазарното статукво на развиващия се индийски пазар, предстои тепърва да разберем.

Искам да бъда известен! 10 популярни типа YouTube видеа, които да създадете сами

---

Петте най-интересни возила на света