Авиокомпанията Virgin Atlantic, основана от британския бизнесмен Ричард Брансън, подаде молба за съдебна защита от кредитори заради ударите, които коронавирусната пандемия нанесе на авиосектора, съобщиха световните агенции.

Превозвачът, базиран във Великобритания, е депозирал съответния документ в американския федерален съд по фалитите в Ню Йорк след процедура във Великобритания.

Съдебният ход идва по-малко от месец, след като компанията заяви, че е договорила спасителна сделка на стойност 1.2 милиарда британски лири (1.6 милиарда долара), за да осигури бъдещето си след коронавирусната криза.
Съгласно плана Virgin Group на Ричард Брансън инжектира 200 милиона британски лири и допълнителни средства, осигурени от инвеститори и кредитори.

Мярката се подкрепя от мнозинството кредитори на авиокомпанията, която се надява да излезе от процедурата по несъстоятелност през септември, отбелязва говорителката.

Авиокомпанията, 51% собственост на Virgin Group на Брансън и 49% на американската авиокомпания Delta, затвори базата си в Гетуик и съкрати над 3500 работни места, за да се справи с последствията от пандемията COVID-19, която приземи самолетите и заби търсенето на самолетни пътувания.

Снимка: Wikipedia

Виж още: Apple плаща по 25 долара на всеки с умишлено забавен iPhone

 

Тагове: