CDPC (European Centre for Disease Prevention and Control) изнесе поредния къс важна информация относно състоянието на европейските държави след старта на пандемията от COVID-19. Към 15 април 2020 година има официално обявени 827 180 случая на заразени от коронавирус в Европа, като смъртните случаи са 81 480. Лидери в негативната класация са съответно Испания и Италия. На Иберийския полуостров заразените са 17 2541, докато на Апенините – 16 2488. Смъртните случаи в Испания са 18 056, докато в Италия – 21 069.

Виж още: Горещо новият брой на HiComm вече е на пазара и е по-коронен от всякога

Добрата новина, свързана с България, е позицията на нашата държава в класацията. Изключвайки държави джуджета като Малта и Лихтенщайн, както и по-малки страни като Кипър и Латвия, България е на последно място в класацията по заразени, което в конкретния случаи е позитив – официално регистрираните случаи у нас са 713, докато починалите са 35 души.

Това, разбира се, не трябва да ни успокоява. С други думи продължавайте да наблягане на работа и забавления в домашни условия. Както го правим и самите ние.

Допълнителна статистика можете да откриете в официалната страница на ECDPC.