Свежата храна винаги е предпочитана за трапезата, стига да имате как да я съхранявате и изконсумирате, преди да се развали. Продукти като повечето плодове и зеленчуци обаче не са много трайни и ако не внимавате, може да ги изпуснете. За радост на домакините една млада компания може да има решение на проблема.

Тя се нарича Apeel Sciences и е разработила свръхтънко покритие, с което може да завиете пресните продукти и така да ги запазите за доста дълъг период. Така например покрит с Edipеel лимон може да издържи няколко седмици, докато съхраняван по обикновен начин, той започва да се разваля много по-бързо. Същото се отнася и за други продукти като ягоди, маруля и други, които започват да дават признаци на разваляне около 50 дни след като са увити.

Свръхтънкият слой запазва влажността в продукта и задържа въздуха отвън, като така намалява загубата на вода и забавя окисляването. Слоят е напълно невидим за човешкото око, няма вкус и може да се яде.

Виж още: Физик обясни как Дядо Коледа доставя подаръците на децата

Тагове: