Дългоочакваната промяна в регулацията за хранителни продукти в САЩ вече е факт.
FDA забрани продажбата на храни и напитки, съдържащи изкуствени трансмазнини, тъй като те са един от основните причинители на сърдечни заболявания сред активната част от населението в страната.
Администрацията се надява забраната да спасява над 7000 човешки живота годишно и да предотвратява над 20 000 инфаркта. Употребата на изкуствени трансмазнини започва с идеята, че те са по-здравословни и нискокалорични от естествените си версии. В последните няколко години обаче употребата им в цял свят намалява стремглаво, тъй като ефектите им върху организма са пагубни.
Въпреки това все още можем да открием изкуствени трансмазнини в менютата на повечето ресторанти за бързо хранене. В момента се обсъжда постепенен преход към новите правила, който би трябвало да е максимално удачен за малките бизнеси.
А знаете ли колко фастфуд може да изядете, преди да ви прилошее?