В рамките на Comic-Con The Verge успя да вземе кратко интеревю от Дънкан Джоунс, режисьорът на бъдещия филм по Warcraft. Припомняме, че лентата трябваше да излезе още през 2015 г., но бе изместена за 2016 г., за да не съвпада с премиерата на новия Star Wars филм.

Джоунс (известен още с шедьоврите Moon и Source Code) не се притеснява да сподели, че филмът вече е готов и Industrial Light and Magic вече работи по десетте големи сцени, които изискват сериозна доза CGI. Режисьорът играе Warcraft от ранна възраст и е добре запознат със света на Blizzard, което е една от основните причини да поеме проекта, след като Сам Рейми не успява да се справи и се отказва. Джоунс силно се надява да успее да превърне Warcraft филма в трилогия, подобно на Lord of the Rings. Ключово за него е да разгледа двете страни, на орките и на хората, като равноправни, и да докаже, че и двете имат своите подбуди и герои във войната. Blizzard харесва идеята, която отговаря на оригиналния замисъл на играта, който е много по-сложен от “хората са добри, а орките — зли”.

Друга добра новина е, че Дънкан Джоунс се надява да успее да завърши научно-фантастичен инди филм, който планира от години, преди премиерата на Warcraft.

Прочетете пълното интервю тук.

Тагове: