След като първоначално обявеният срок за изстрелване на ракетата Falcon Heavy на SpaceX на Мъск очевидно няма да бъде спазен, бизнесменът обяви нова дата. Очаквахме събитието през януари, но в публикация в Twitter от събота той сподели, че 27-те двигателя на ракетата ще бъдат стартирани на 6 февруари.

Неговият пост последва този на Крис Гебхарт, автор и редактор за nasaspaceflight.com, който виждате по-долу.

По-късно Гебхарт добави нов туит, гласящ, че това е най-ранната възможна дата за изстрелване на Falcon Heavy. Дори тя подлежи на промяна, ако бъде изтеглена датата за стартиране на друга ракета - Falcon 9.

Falcon Heavy ще носи на борда си личната Tesla Roadster на Мъск и от нея ще звучи песента на Дейвид Бауи Space Oddity ("Kосмическа странност"), напомнят от Cnet. Това е планът за тестовете през февруари, но основната цел на ракетата е един ден да транспортира хора до Марс. След като покаже, че може да лети, Falcon Heavy ще може да започне да върши истинската си работа. А дори и да не успее, Илон Мъск смята за страхотна мисълта за Tesla, носеща се из Космоса, която след милиони години може да бъде открита от извънземни.