Невероятни неща могат да се случат, когато човек разчита на креативност и вдъхновение - дори на най-необичайните места. В страна, където бедността и отчаянието са често срещани, а огромни количества изхвърлен боклук са ежедневие, един учител по музика е намерил начин да създаде и да промени своя и на учениците си живот.

 

В градчето Катеура в Парагвай, хората често се препитават, ровейки из боклука. Фавио Чавез отива в Катеура да преподава музика и скоро успява да зарази множество деца с любовта си към нея. В един момент обаче се оказва, че разполага с повече ученици, които искат да се научат да свирят, отколкото с инструменти. Тогава му хрумва идеята за Recycled Orchestra - програмата за създаване на музикални инструменти от изхвърлени отпадъци. С помощта на Николас Гомес, Чавез успява за една година да създаде множество инструменти - превръщайки изхвърлени тръби във флейти, счупени щайги в китари и цигулки, а варели - в обои. Не много след това, той и учениците му създават оркестър, който свири само на тези инструменти. 

 

Вдъхновението от историята на Фавио Чавез и неговите ученици е толкова голяма, че вече има проект за документален филм ("LANDFILL HARMONIC") за тях, който може да бъде подкрепен в Kickstarter