След като Huawei буквално отвя всички настоящи телефони на пазара със своята феноменална камера, е ред да видим отговорът на големите играчи. Според доклад на анализатора Ming-Chi Kuo iPhone 11 серията от смартфони ще предложи значителен ъпгрейд на предните и задни камери.

Селфи камерата ще скочи от 7 на 12 мегапиксела, отбелязва 9to5Mac.

Също така ще бъде добавен допълнителен стъклен слой, който по идея би следвало да подобри качеството на снимките. Ъпгрейдите на селфи камерата ще бъдат налични и в трите iPhone модела, които ще бъдат анонсирани през септември.

Що се отнася до задната камера, Apple ще добави трети (широкоъгълен) обектив на двата по-високи модела iPhone 11. Тоест потребителите ще могат да побират повече детайли от околната среда в своите фотографии. Новият сензор ще бъде 12 мегапиксела.

Наследникът на iPhone XR ще си остане с двойната камера.

Тройната камера, разкрита от Ming-Chi Kuo, едва ли е изненада за някого, предвид факта, че всички течове до момента демонстрираха именно наличието на такава в предстоящата нова серия iPhone-и.

Това, което допълва анализаторът обаче е, че Apple ще използва специален материал, с идеята да направи предната и задните три камери (почти) невидими.

Може би това ще бъде начинът странно изглеждащият в течовете дизайн на задните камери да изглежда привлекателно?