Морските животни често са обвити в специфична аура на мистериозност заради необичайната си среда на живот и начините, по които се приспособяват към нея. Разнообразието във външния вид и навиците на водните обитатели са послужили за вдъхновение на много хора на изкуството. В галерията ни можете да разгледате творенията на някои артисти, които се вдъхновяват от медузите. Красивите същества са много издържливи и често могат да представляват реална опасност за здравето и живота на хората.

Мистериозната им природа е вдъхновила Тимъти Хорн, скулптор от САЩ, който създава помпозни предмети с формата на медузи, комбинирайки светлина, любовта си към стила рококо и необичайни материали като гума и силикон.

Алиса Ко и Карли Уайто пък създават керамични инсталации с медузи, а Арлен Фиш прилага техники за обработка на текстил върху метал, за да добави повече живот към своите творения. 

Мива Коизуми използва полиетиленови бутилки, които обработва с топлина, за да им придаде нови форми и да създаде произведения на изкуството от отпадъци.

Творбите на всички тези артисти можете да разгледате в галерията ни.