Пуснете си албума на Пинк Флойд Dark Side of the Moon,  докато четете тази новина. Израел влезе в космическата история със своята частна мисия Beresheеt, която се надява другата седмица да кацне в Морето на спокойствието – обширна равнина на Луната. На 20 юли 1969 г. Аполо 11 извършва първото кацане на Луната в югозападната част на морето. Тук Нийл Армстронг и Бъз Олдрин остават първите човешки стъпки на Луната.   

Преди да стигне до там обаче, сондата ни изпрати панорамна снимка от страната на Луната, която не можем да видим от нашата планета.

Beresheet успешно навлезе в лунна орбита вчера, след като бе изстреляна с ракета Falcon 9 на SpaceX  през февруари. За да стигне дотук, сондата пропътува около 5.5. милиона километра и направи тази красива снимка на невидимата за нас повърхност. На снимката дори се вижда земята на заден фон. Beresheet трябва да кацне на Луната на 11-ти април, след като в следващите дни извърши поредица от сложни маневри в подготовка за това.

Ако кацането е успешно, израелската компания SpaceIL ще бъде първата частна неправителствена организация, която ще достигне повърхността на Луната.  

Как любовта към видео гейминга може да ти помогне да намериш първата си работа?

Тагове: